OSTRAVACI VŠEM! (The Ostrava Guys To Everyone!)

Tak je to konečně tady. Nachystali jsme pro Vás knižní podobu našich fotografií. Foto publikaci jsme nazvali „OSTRAVACI VŠEM!“ a koncipovali tak, aby si tam skutečně každý pro sebe našel to své, co ho chytne za srdíčko. Naše celoroční úsilí se zúročilo do 200 stran a 160 fotografií, z nichž cca 70 % bude mít oficiální premiéru. Texty jsou česky, anglicky a polsky, tudíž srozumitelné téměř každému na světě.
Našim záměrem bylo ukázat Ostravu a její, převážně průmyslový, půvab každému, komu není naše město lhostejné. Historie Ostravy je stále živým tématem a my chceme dát uhlí a železu svůj půvab a poezii, kterou si zaslouží.
Zachytili jsme podobu Ostravy a okolí tak, jak je to dnes. Zítra už může být všechno jiné, město se mění doslova před očima. Proto je dobré si uchovat Ostravu v paměti tak, jaká je dnes. Nikoli z nostalgie nebo nějakého staromilství. Jen proto, že Ostravu máme rádi a jsme na ni hrdi. Ať je jakákoli, pro nás je vždy tajuplně krásná. Bude nám nesmírným potěšením, když se Vám naše kniha OSTRAVACI VŠEM! bude líbit. Když díky ní přijdou za industriální turistikou lidé z jiných koutů naší vlasti nebo světa. Určitě stojí za to, mít ji doma. Pro radost z barev, prostoru a perspektivy. Pro inspiraci. Ostravaci.cz